Portfolio

Michel Pauluis & Bregje Hamelynck: Ús Hôf Sibrandabuorren

Toen Michel en Bregje in 2003 in Sibrandabuorren kwamen wonen, kregen ze bij hun woonboerderij ook een weiland. Na jaren fantaseren over wat dat moest worden, kreeg het in 2013 eindelijk zijn bestemming: een moestuin.

Bregje: “We hebben hier in onze streek een duurzame vereniging opgericht ‘De Griene Geaën‘. En in 2012 ben ik begonnen met een opleiding Permacultuur bij Taco Blom. Ik vond het eigenlijk maar idioot dat ik niets wist van het kweken van je eigen groenten. Zeer geïnspireerd zijn we met onze moestuin begonnen. En tja, van het één komt het ander…

Michel en Bregje zijn beide sterk begaan met een duurzame toekomst voor hun kinderen en de generaties daarna, en ontwikkelden een plan voor het produceren van groenten en fruit voor onze streek. Dat werd CSA tuin Ús Hôf (Fries voor ‘Onze Hof’). Ze richtten samen met een aantal deelnemers van Ús Hôf een cooperatie op, waarmee ze de groenten uit de tuin aanvulling met andere, liefst lokale en biologische, producten. Deze cooperatie noemden ze Ús Iten (Fries voor ‘Ons Eten’).

Nieuwsgierig? Ga naar www.ushof.nl.

This slideshow requires JavaScript.