Portfolio

Wytze Nauta: Eemstadboerderij Amersfoort

Wytze Nauta studeerde in Wageningen, en werkte jarenlang bij het Louis Bolk Instituut. Hij woont al bijna twintig jaar in Amersfoort, en wil de stad verder helpen een groene stad te zijn en te blijven.

Vanuit mijn achtergrond als boer en wetenschapper in de biologische landbouw heb ik daar allerlei ideeën voor. Ik wil duurzame en diervriendelijke productie van voedsel bewerkstelligen. In en om de groene stad Amersfoort zijn daar volop mogelijkheden voor. Grasvelden kunnen worden gemaaid voor hooi i.p.v. groenafval, braakliggende grond kan worden geploegd en gebruikt voor voedselproductie of voer voor dieren en groenbeheer. Tevens kan zorg een plek krijgen in een stadsboerderij. Zo ontstaat er een multifunctionele boerderij verweven met de stad.

In maart 2016 kreeg Wytze van de gemeente Amersfoort een nieuw stuk grond van 2,2 ha in beheer op bedrijventerrein Vathorst. Daar is hij met een team van professionals, waaronder Jolke, aan de slag gegaan om een CSA op te bouwen. Zoals bij de meeste stadslandbouw, is deze locatie maar tijdelijk, en de toekomst onzeker.

Kijk voor meer informatie op www.eemstadboerderij.nl.

This slideshow requires JavaScript.